Pressure Cooker 2011 (Dag 4 en 5): Thuishaven Rotterdam, Het ‘Brienenoordbruggevoel’ #pc2011

Groepsfoto

En thuis ben ik weer! Een week lang Pressure Cooker zit erop. In deze blogpost is het nog even terug kijken op twee zware laatste dagen op de RDM Campus.

Op Woensdag werden als onze ideeen gereed gemaakt voor de presentatie op Donderdag. Tot 22.30 uur ’s avonds hebben we ons in het zweet gewerkt om alles betijds af te krijgen. Er werden filmpjes geschoten, foto’s gemaakt, documenten opgemaakt en strips getekend. Een dag vol activiteit, maar met resultaat…

Donderdag in alle vroegte namen we afscheid van onze prachtige woningen op Heijplaat waar we afgelopen weken onze slaapjes mochten doen. Na een lekker ontbijt was het tijd om in het Innovation Dock onze resultaten te presenteren aan alle opdrachtgevers. Een spannend moment waarnaar we de gehele week toegeleeft hadden.
Aan onze opdrachtgevers konden we onze visie voor de Rotterdamse haven in 2030 in vijf minuten presenteren. Een kort, maar krachtige presentatie was het gevolg. 

Waar het volgens het team ‘Stad, Haven en Regio‘ om draait in 2030 in Rotterdam is het thuishavengevoel; het gevoel dat je thuis bent in je eigen regio. Om hier een duidelijke verwoording voor te hebben kwam het ‘Brienenoordbruggevoel’ boven tafel, wat onze visie perfect beschijft. Tijdens de eindpresentatie heeft John de Trottoirmanager er zelfs wat over gezegd op beeld.

Voor onze gehele visie over Rotterdam, Haven en Regio in 2030 kun je het Manifest lezen:

Ons thuishavengevoel kreeg al snel de nodige aandacht in de media:
Profielen
Scienceguide

Nu thuis kan ik met een tevreden gevoel terug kijken op een ontzettend gave week met veel memorabele momenten. Gelukkig hebben we de foto’s nog om alles een rustige terug te kijken en binnenkort (20 Juni) zelfs een boek! 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pressure Cooker 2011 (Dag 4 en 5): Thuishaven Rotterdam, Het ‘Brienenoordbruggevoel’ #pc2011

  1. IdealeHaven zegt:

    Echt zo’n term die je nooit meer vergeet. Well done!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s