Rumoer in ’t stad: Met oordopjes op door Antwerpen

Rumoer

Afgelopen zondag heb ik even het mooie Antwerpen bezocht. Voor vertrek had ik een leuke audiotour op mijn iPhone gezet die ik graag met jullie wil delen.
Rumoer in ’t Stad is een alternatieve toeristische audiotour door Antwerpen, gemaakt door 26 stadsjongeren die mij het echte Antwerpen hebben lasten zien. 

De tour loopt van Berchem Station tot aan Antwerpen Centraal. Van de kastelen van de Cogels-Osylei tot de chaos van de Carnotstraat. Van de jazzkroegen in Zurenborg tot de smeltkroes van de Kievitbuurt. Aan de hand van verhalen, roddels, anekdotes en flarden muziek leer je meer over de verschillende wijken zoals de Arabische, de Joodse en de Chinese wijk.

Leuk is dat de tocht goed is getimed door de makers waardoor je ontspannen door de Antwerpse straten kan lopen. De tocht laat je plekjes zien, die een typische toerist niet snel zal bezoeken. Je zou de tocht als een veredelde manier van Augmented Realty kunnen zien. Door zo’n audiotour beleef je de stad heel anders.

Plannen om naar Antwerpen te gaan? Probeer dan zelf eens de audiotour! Je kan het mp3-bestand voor de audiotour gratis downloaden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s