TedxRotterdam: Inspiratie op z’n Rotterdams

Media_httpwwwmartijnb_qjtbd

Vrijdag 4 Juni vond in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam TEDxRotterdam plaats. TEDx is het onafhankelijke broertje van het Amerikaanse TED waar sprekers over uiteenlopende thema’s spreken met betrekking tot Technologie, Entertainment en Design.Onder het thema ‘Somethink Completely Diffrent’ kwamen veel mensen uit diverse vakgebieden bij elkaar om te luisteren naar sprekers als Ahmed Aboutaleb, Bas Haring, Richard Straver, Maarten van der Wijden en nog zoveel meer.Zowel de sprekers als toehoorders waren een interessante mix van jong en oud.Naast sprekers was er ook ruime aandacht voor mooie muziek van Celine Cairo, Ntjam Rosie en Noisia.Mijn aanwezigheid op de TEDx conferentie had ik niet te danken aan een online registratie, maar aan een vrijwillig baantje. De organisatie van TEDx Rotterdam draait slechts op gedreven en enthousiaste vrijwilligers en zodoende zocht men assistentie.Aan het begin van de dag assisteerde ik met het uitdelen van de badges aan de deelnemers. Hierna kon ik ook plaatsnemen in de zaal en mij laten prikkelen door de sprekers. Uiteraard super tof!Sprekers die veel indruk op mij hebben gemaakt zijn o.a. Bas Haring, Richard Straver en Daan Roosegaarde.Filosoof Bas Haring gaf de aanwezigen in de zaal de goede raad om jezelf een tijdje jezelf op een eiland te plaatsen. In tijden van groot sociaal contact is het volgens hem goed om jezelf een tijdje af te sluiten van anderen om zo tot nieuwe ideeën te komen.

Media_httpwwwmartijnb_ecoog

Richard Straver, oprichter van MediaMedics, speelde mooi in op het thema van TEDxRotterdam; Somethink Completely Different. Straver haalde een citaat aan van Leonardo da Vinci: ‘Simplicity is the ultimate sophistication’. Eigenlijk is volgens hem Somethink Completly Different; Simplicity. Uit simpele dingen komen de meest succesvolle dingen voort. Hier kan ik mij volledig in vinden en ben het dan ook eens met Stravers kijk op huidige technologische ontwikkelingen.

Media_httpwwwmartijnb_thbqo

Daan Roosegaarde houdt zich dan weer bezig met interactieve kunst. Interactie creëren met licht en objecten bieden kansen voor de toekomst. Zijn werk gaat de hele wereld over, zoals de duurzame dansvloer van het pop podium Watt en de Dune welke te vinden is aan de Maas in de Rotterdam.TEDxRotterdam wordt in 2011 weer georganiseerd in de havenstad Rotterdam. Ik kijk terug op een mooie dag vol inspiratie, welke Rotterdam alle eer aan doet.Foto’s: Thomas Dral en Bram Muller

A Taste Of TEDxRotterdam from TEDxRotterdam on Vimeo.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s