iAd: Interactief adverteren op de iPhone

Gisteren kondigde Apple het vierde OS aan voor de iPhone. Er zijn weer een aantal zeer leuke features bij zoals het speciale advertentieprogramma van Apple speciaal voor de iPhone, iPod touch en iPad.Apple wil ontwikkelaars helpen met het ontwikkelen van mooie en bruikbare advertenties in applicaties. Mensen brengen meer tijd door in applicaties op hun iPhone dan in de algemene zoekfunctie. Ze gebruiken apps om informatie te zoeken. De gemiddelde gebruiker brengt 30 minuten in iPhone-applicaties door. Zou Apple elke drie minuten een advertentie tonen, dan zouden dat 10 advertenties per dag zijn. De reclames zullen in de applicaties zelf verschijnen.

Als voorbeeld toonde Apple een paar demo’s: bijvoorbeeld een reclame voor Toy Story: als je op de banner klikt verschijnt er een (HTML5) filmkarakter waarmee interactie mogelijk is. Eigenlijk zijn de advertenties dus geneste, interactieve apps.Hiermee biedt de iPhone nieuwe interactieve mogelijkheden om gebruikers met merken om te laten gaan. Zo kan Nike bijvoorbeeld het bekende NikeID mooi integreren in andere gerelateerde applicaties. Door het maken van een advertentie in HTML5 kunnen gebruikers ook hier hun eigen schoen personaliseren en filmpjes bekijken. Daarnaast kun je door Nike-producten bladeren en ze daarna direct vanuit de reclamebanner kopen.

Voor ontwikkelaars is het dus vrij eenvoudig om de advertenties in hun apps te plaatsen. Apple verkoopt en host de advertenties, zolang deze in HTML5 gebouwd zijn. De opbrengsten uit de advertenties worden gedeeld: 60% gaat naar de ontwikkelaar, 40% is voor Apple.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op iAd: Interactief adverteren op de iPhone

  1. Apple onthult nieuwe iPhone zegt:

    […] met dat systeem dit jaar al tientallen miljoenen dollars te verdienen. Eerder schreef ik al een blogpost over het nieuwe iOS4 en het advertentie-programma […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s