Stedentrip 2.0

Charlemagne

Het afgelopen weekend heb ik een bezoekje gebracht aan de steden Maastricht en Aachen. Natuurlijk leuk om er eens tussenuit te zijn, maar ook interessant om een aantal ontwikkelingen te zien. Een tweetal tips. Wie een stad als Maastricht eens van een andere kant wil bekijken moet zeker eens gaan

Gps8_1

Geocachen. Iemand heeft op een  bijzondere plaats een waterdichte doos verstopt. Die kan jij vinden met behulp van GPS coordinaten. Soms krijg je die zomaar, soms moet je zelf aan het puzzelen. Zelf had ik dit nog nooit uitgeprobeerd. Met een iPhone is het zeer gemakkelijk Geocachen. Met het gratis programmatje GPS Lite van Motion X kan je simpel Waypoints invoeren en gaan lopen. Zo verken je de stad op een leuke, interessante en actieve manier. Op de website Geocaching.nl vind je diverse routes in steden en natuurlijk ook in de natuur.

Het raadhuis in Aachen is zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor een zacht prijsje heb je toegang tot het mooie raadhuis midden in de stad. Hier hebben ze ook leuk nagedacht om de bezoeker interactief te laten rondleiden. Het museum biedt iPhones aan met een hoofdtelefoon. In iedere zaal die je betreet geeft het apparaat automatisch relevante informatie, in het Nederlands. Zo ben je gerust een uurtje zoet in het raadhuis en kom je er veel over te weten. In deze folder vind je meer informatie over de Route Charlemange waartoe het raadhuis behoort.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s