Een fijne kerstdagen gewenst

Iedereen natuurlijk een prettige en fijne kerstdagen gewenst namens mijzelf.Ook de Koningin Beatrix wenst ons natuurlijk een fijne feestdagen toe in haar jaarlijkse kersttoespraak op TV.Dit jaar wist ze flink uit te halen naar de technische vooruitgang en individualisering van de samenleving.

De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem.

Echter veel mensen zullen het met mij eens zijn dat juist onze huidige welvaart te danken is aan de technische voouitgang. Het delen van informatie was nog nooit zo gemakkelijk in een kenniseconomie als die van Nederland.Sterker nog, dat heeft ons gedeeltelijk overeind kunnen houden in de economische en financiele crisis.Medestudent Stefan Mooren schrijft op zijn weblog vandaag het volgende:

De aard van de boodschap is vrij opvallend te noemen. Zeker als je bedenkt dat één van de weinige markten die geen negatieve cijfers heeft laten zien tijdens de recessie, de online advertentiemarkt is. Daarnaast heeft de “simpele mens” (consumenten) nog nooit zoveel macht en inspraak gehad in de koers die grote bedrijven varen. Mensen lossen elkaars problemen op door te communiceren via online social networks en de mens heeft nog nooit zoveel (gratis) informatie tot zich kunnen nemen om zijn kennis te verbreden.

De volledige tekst van de kersttoespraak is te vinden op de website van het koninklijkhuis.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s