Rudolf Steiner College in het nieuws

Alcoholvergiftiging na schooluitje

Een minderjarige leerlinge van het Rudolf Steiner College in Rotterdam heeft afgelopen weekeinde bij een uitje met haar school naar Praag een alcoholvergiftiging opgelopen.

 

Ze was zo ziek van de drank, dat ze met een ambulance naar een ziekenhuis moest worden afgevoerd. Het meisje reisde gisteren met haar klasgenoten per bus terug naar Nederland.Ouders hebben met afschuw en boosheid kennisgenomen van het drankmisbruik bij de trip naar de Tsjechische hoofdstad. Hun boosheid richt zich vooral op de meegereisde leerkrachten. ,,Ons was vooraf verzekerd dat de docenten de leerlingen in de gaten zouden houden. Niet dus,’’ aldus een betrokkene, die in de krant liever naamloos blijft. ,,Wie weet wat daar nog meer is gebeurd.’’Zonder in details te willen treden, zegt schoolleider R. van Lierop dat de zaak minder erg is dan het lijkt. . ,,Het zijn jonge mensen die wat hadden te vieren: hun eindexamen. Allicht dat er dan wat wordt gedronken.”Directeur W. van Dalen van de Stichting Alcoholpreventie zegt dat incidenten zoals die onder leerlingen van de Rotterdamse school vaker voorkomen op schoolreisjes en -feesten.,,Er zijn scholen die bij dergelijke gelegenheden hun leerlingen zelf drank voorschotelen. Schoolbesturen zouden er beter aan doen drankgebruik keihard af te straffen, in plaats van het juist in de hand te werken.’’

Verzet tegen komst Rudolf Steiner College blijft

Bewoners van het Noordelijk Niertje in Kralingen-Crooswijk blijven zich verzetten tegen komst van het Rudolf Steiner College naar hun buurt.

Oók nadat er in een onderzoek van de deelgemeente wordt geconcludeerd dat dit de beste plek is voor de bouw van zo’n complex. ,,Die school komt er niet, dat blijft het uitgangspunt. Als het moet, dan gaan we procederen,’’ zegt voorzitter Arwin van Wermeskerken van de bewonersvereniging Noordelijk Niertje.De deelraad van Kralingen-Crooswijk had in december de aanzet gegeven voor een speurtocht naar alternatieve vestigingsplekken. In de periode daarvoor was er in dit deel van Kralingen-Oost – pal naast de Kralingse Zoom – veel verzet ontstaan tegen de bouw van de school. Omwonenden vreesden onder meer verkeersoverlast en veel toeloop van leerlingen.In totaal werden door de bewoners en gemeentelijke diensten 41 plaatsen aangedragen. Er vielen er 26 af, omdat die bijvoorbeeld te ver van de huidige vestiging van het Rudolf Steiner College – aan de Vondelweg/Alkemadestraat – zijn verwijderd. Van de resterende vijftien kwam het Noordelijk Niertje als beste uit de bus, zo blijkt uit het onderzoek.Daarbij werd onder meer gekeken naar zaken als nabijheid van openbaar vervoer en de beschikbaarheid van bouwterrein. ,,Het Noordelijk Niertje heeft de hoogste totaalscore. Op enige afstand volgen de Drinkwaterweg en Katendrecht Pols Zuid. Voor deze beide plekken is de ontsluiting per openbaar vervoer minder goed.’’Het Rudolf Steiner College wil verhuizen, omdat de school snel groeit. Die telt nu nog 600 leerlingen, maar dat zullen er 800 worden. De huidige plek biedt geen mogelijkheden om uit te breiden. Er is een maximaal aantal noodlokalen in gebruik.Een woordvoerster van de deelgemeente stelt dat de deelraad zich later deze maand over het rapport zal buigen. ,,Als die ermee instemt, dan gaan we in gesprek met omwonenden om te horen welke veranderingen in de plannen zij nog voorstellen,’’ zegt ze.Wermeskerken zegt dat de tegenstanders altijd de dialoog zullen aangaan. Aan het onderzoek hecht hij weinig waarde. ,,Ze hebben naar het gewenste resultaat toe geredeneerd. De deelraad is nu aan zet. We zullen uiteraard tijdens de eerstvolgende commissie het woord voeren.’’(bron:AD.nl)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rudolf Steiner College in het nieuws

  1. nienke zegt:

    dat meisje had geen alcoholvergiftiging!

  2. Anthroposophy online zegt:

    nieuwe website voor antroposofie: http://www.anthros.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s